Zorg thuis als onderdeel van onze service!

U woont in Ludgerus geheel zelfstandig. Als u plotseling ziek wordt, kan Ludgerus bemiddelen bij het inschakelen van een huisarts. Als zelfzorg en mantelzorg (hulp van familie, buren of kennissen) niet voldoende blijken, kunt u gedurende een beperkte periode een beroep doen op Ludgerus op basis van service. Bijvoorbeeld voor het bereiden van de broodmaaltijden, het verzorgen van koffie en thee en basiszorg.

Wilt u graag in aanmerking komen voor Zorg?

Bent u langer ziek en heeft u zorg of andere ondersteuning nodig? En kunt u geen of onvoldoende beroep doen op familie?
Dan komt u mogelijk in aanmerking voor zorg (wijkverpleging) of WMO diensten. Onze manager Zorg of verpleegkundige maakt graag een afspraak met u om uw situatie door te nemen. Uitgangspunten zijn hierbij uw eigen regie en eigen kracht. De manager Zorg of verpleegkundige indiceert de zorg, de benodigde tijd en de tijdsduur van de indicatie.

Voor verdere informatie kunt u onze folder downloaden.     Lees de folder

Uiteraard staat ook het sociaal team Keizerslanden voor u klaar! Ludgerus heeft namelijk nauw contact met dit sociaal team. Hierdoor kunt u tevens bij het sociaal team Keizerslanden terecht met al uw vragen op het gebied van welzijn en zorg. Het sociaal team houdt wekelijks een spreekuur binnen Ludgerus (kantoor 9a). Voor exact tijdstip en dag; zie de activiteitenborden binnen Ludgerus.

Hoe zit het met de eigen bijdrage?

De persoonlijke zorg en verpleging (wijkverpleging)  is onderdeel van de Zorgverzekering en is onderdeel van de basisverzekering. Over het algemeen geldt dat voor deze zorg geen eigen bijdrage is verschuldigd. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot uw zorgverzekering. Mocht de zorgverzekeraar uw zorg niet vergoeden, maar wilt u toch thuiszorg, dan kunt u deze ook zelf inkopen bij Ludgerus.

Voor bepaalde WMO diensten zoals huishoudelijke zorg geldt dat er een eigen bijdrage verschuldigd is.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Deventer (0)14 – 0570, of bij het sociaal team Keizerslanden.